Het tegengaan van witwassen en terrorisme

      Geen reacties op Het tegengaan van witwassen en terrorisme

Leidraad WWFT

Natuurlijk moet witwassen en terrorisme worden tegengegaan. Daarom is er een Leidraad WWFT. Om zo nodig verdachte transacties te kunnen melden wordt er in diverse situaties onderzoek verricht. De Leidraad en de Wwft-wet hebben betrekking op diverse bedrijven en organisaties. Heb je een onderneming? Aangeraden wordt om dan te checken of je Wwft-plichtig bent. Ben je Wwft-plichtig? Dan is er het handige Wwft 10-stappenplan om dit op een correcte manier uit te voeren.

De Leidraad is belangrijk

Zeker is dat er in de zakenwereld overal fraudeurs actief zijn. Die fraudeurs frauderen met grote sommen geld of proberen om grote sommen geld wit te wassen. Natuurlijk moeten verdachte en dubieuze transacties in de zakenwereld worden tegengegaan. Daarom is er de wet Wwft. Ben je ondernemer en ontdek je een verdachte transactie? Dan maakt die wet het mogelijk om die verdachte transactie te melden. Ondernemers melden verdachte transacties, want ze willen uiteraard niet betrokken raken bij criminele activiteiten. De Leidraad Wwft helpt ondernemers om de verplichtingen na te komen die gelden vanuit de Wwft wet.

Klanten kunnen worden gecontroleerd

Ondernemers die niet betrokken willen raken bij criminele activiteiten moeten de identiteit van hun klanten controleren. Ze kunnen automatiseringssoftware aanschaffen. Die automatiseringssoftware maakt het mogelijk om een dubbele identiteitscheck op de identiteit van hun klanten uit te voeren. Dat maakt het voor ondernemers mogelijk om op een integere wijze handel te drijven met hun klanten. Dankzij de automatiseringssoftware kunnen ondernemers de wet Wwft op een correcte wijze integreren in hun bedrijf of organisatie.

Ondernemers kunnen voldoen aan de richtlijnen en normen van de wet

Ben je ondernemer? Dan voldoe je natuurlijk graag aan de richtlijnen en normen van de wet Wwft. Daarom volg je de Leidraad. Je hebt middels het handige 10-stappensysteem de zekerheid dat je op geen enkele manier een link hebt met een criminele transactie of organisatie. Daarom kun je met een gerust hart handel drijven met jouw klanten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *