Deuren

      Geen reacties op Deuren

Stalen deuren

Als je erop gaat letten zal je merken dat ieder huis, kantoor of bedrijfspand andere deuren heeft. Zo zie je in de huiskamer vaak een dichte deur, maar ook houten deuren met glas. En al die verschillende kleuren, van de donkerbruine ouderwetse deuren tot een strakke witte deur of een andere leuke kleur die bij de kozijnen of de kleur van de muur past. Want met een houten deur kun je heel veel doen. Toch zie je in vele nieuwbouwhuizen ook een opdekdeur. Deze zijn veel lastiger te schilderen en minder mooi om te zien. En als een oud huis hebt opgeknapt is het ontzettend mooi om de authentieke elementen naar voren te laten komen door bijvoorbeeld de glas in lood deuren te laten zitten en mooi op te knappen.

Stalen deuren

Maar wat ook heel goed kan, is deze te vervangen door stalen deuren. Je zou denken dat dit alleen bij nieuwere huizen en panden geplaatst wordt, maar juist in een oude boerderij of een herenhuis is het prachtig als je een mooie stalen binnendeur laat plaatsen. Je kunt zelf bepalen hoeveel glas je wilt en in welke maat. Je hebt de standaard maten voor een deur, maar je kunt ook het frame apart voor jouw ruimte laten maken. Of het nu is voor de schuifpui, je schuifdeuren tussen de kamer en de keuken, of het vervangen van alle binnendeuren.

Staal in huis

Het is voor veel mensen nog een beetje vreemd om staal te gebruiken in huis. Het is dan ook een nieuw materiaal en veel mensen denken dat het koud en kil staat. Maar juist de combinatie met hout en leer zorgt voor een prachtig resultaat. Staal staat bekend als een stoer materiaal die echt jaren meegaat. We hebben het net gehad over de deuren, maar ook in de meubels zie je veel staal terug. Een stalen kapstok of open kast, stalen schermerlampen en een stalen onderstel van de eetkamertafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *